Watermelon Slush


Recipe

IngredientsWatermelon 500 g, mint leaves 7/8, 1 lemon juice, sugar to taste.

MethodCut the watermelon as per your wish and put it in the mixer, then add mint leaves, sugar and paste it well in the mixer with lemon juice. This paste should be sifted through a sieve in another container.  Once you test it, you will see that the sour taste of lemon juice and the amount of sweetness is right.  Then it should be refrigerated and freeze. When freezes, take it out of the fridge and break it into small pieces with the help of a fork. Serve this in a ice cream bowl and with a spoon.

Bengali version of this recipe is down below:

উপকরণঃ তরমুজ ৫০০ গ্রাম, পুদিনা পাতা ৬/৮ টি, ১টি লেবুর রস ,চিনি স্বাদ অনুযায়ী।

প্রনালীঃ তরমুজ কে নিজের ইচ্ছা মতো কেটে মিক্সিতে দিতে হবে তারপর তাতে পুদিনা পাতা ,চিনি যদি লাগে আর লেবুর রস দিয়ে ভালো করে মিক্সিতে পেস্ট করে নিতে হবে।এই পেস্টটি ছাঁকনি  দিয়ে ছেঁকে নিতে হবে অন্য একটি পাত্রে। একবার টেস্ট করে দেখে নিতে হবে এতে লেবুর রসের টক ভাব আর মিষ্টির পরিমান ঠিক আছে । তারপর এটিকে ফ্রিজে রেখে বরফের মতো ঠান্ডা করতে হবে। বরফ হয়ে গেলে ফ্রিজ থেকে বের করে কাঁটা চামচ দিয়ে ভালো করে  চাচতে হবে।ওই বরফ টা চামচ করে পরিবেশনের পাত্রে দিয়ে পরিবেশন করতে হবে।



For any query:
Contact us-

kitchenscene26@gmail.com
INSTAGRAM: kitchenscene_


                                 __________________________________


Comments